A Bowen technikáról

A kezelés menete

május 5, 2015

A kezelt személy a lehető legkényelmesebb helyzetben fekszik vagy ül. A kezelés a test meghatározott pontjain történő, precízen elvégzett lágy izom- és kötőszöveti fogások sorozatából áll, melyek elvégezhetőek közvetlenül a bőrön, vagy könnyű ruhán keresztül is.

A fogások közé szünetek vannak beiktatva. Ekkor adunk időt a testnek arra, hogy az idegrendszer útján beindítsa az öngyógyító folyamatokat.

Egy kezelés időtartama 15-60 perc között változik az egyéni reakcióktól és a probléma jellegétől függően. A kezeléseket heti ritmusban végzem, ennyi időre van szüksége ugyanis a testnek, míg integrálja a kapott fogásokat, s készen áll az új impulzusok befogadására.

A Bowen kezelések folyamata alatt, (s már a kezelések megkezdése előtt is) kiemelten fontos a megfelelő mennyiségű (napi 1,5-2 liter) tiszta víz fogyasztása, ezzel biztosítva a kötőszövet hidratáltságát.

Hány kezelésre lesz szükség?

Akut sérüléseknél egy-két kezelés elég lehet az egészséges állapot visszaállítására, míg krónikus, régóta fennálló panaszok esetén több hetes kúrára is szükség lehet.

You Might Also Like