A Bowen technikáról

A Bowen eredete

május 5, 2015

tom_bowen1Thomas A. Bowen (1916-1982) egy kivételes képességekkel rendelkező, az emberi test szemléletét és kezelését illetően mély belső bölcsességgel megáldott minimalista terapeuta volt az ausztráliai Geelongban.

Tudását autodidaktaként szerezte és fejlesztette, létrehozva egy egyedülálló és független kezelési rendszert, amit ma Bowen Technika néven emleget az egész világ.

Tom Bowen az 1950-es évek közepétől egészen haláláig fejlesztette az általa felismert és alkalmazott módszert. Kiváló megfigyelőképességének és különösen jó intuíciójának köszönhetően néhány egyszerű mozdulattal képes volt segíteni a környezetében élők legkülönbözőbb egészségi problémáin.

Ennek híre szájról szájra járt és kezeléseiért keresték is őt az ország minden részéről.  Így technikája az 1970-es évekre gyakorlatilag az ausztrál egészségügyi rendszer része lett, ő maga pedig – annak ellenére, hogy módszerét soha nem hirdette, és hogy hivatalos egészségügyi végzettséggel nem rendelkezett – ünnepelt terapeutává vált.

Egy 1974-es 27 héten át tartó Viktória állambeli kormányfelmérés szerint, alternatív gyógyászati  területen az egész országban neki volt a legtöbb kliense. Tom Bowen ezidőtájt rendszeresen napi 60 klienst kezelt 6 órás klinikai idejében, amihez még hozzájöttek házi látogatásai és állatokon végzett kezelései is. Ezzel becsült adatként kb. 13.000 pácienst látott el egy év alatt, úgy hogy átlagban mindössze 3-szor kezelte őket, mindezt 88%-os sikerrel.

(forrás: bowen.hu)

You Might Also Like